Hur kan barnens dag se ut på Äpplet?

• Förskolan öppnar. Beroende på vädret och dagens planerade aktiviteter, tar vi emot barnen inom eller utomhus
  • Montessori arbetspass inomhus.
  • Samling
  • Lunch
  • Projektarbete i mindre grupper
  • Mellanmål
  • Utomhusvistelse (inomhus om vädret inte tillåter det)
  • Förskolan stänger

Vad gör vi på förmiddagen?
Under vårt förmiddagspass väljer barnen själva vad de vill arbeta med. Lärarna inspirerar och leder barnen in i arbete. Innan lunch ringer klockan och barnen städar efter sig för att sedan delta i samling. Maten kommer från en cateringfirma och serveras kl. 11.00. Vi ordnar maten för de barnen som har allergi eller t.ex. av religiösa skäl inte kan äta den vanliga maten.

Vad gör vi på eftermiddagen?
Efter lunch arbetar vi i mindre grupper med projektarbete, rörelsestund, gymnastik, massage och eventuell vila vid behov. Resten av eftermiddagen är vi utomhus och barnen ägnar tid åt rollekar, upptäcka och undersöka naturen, cykla, bygga och konstruera i sandlådan, klättra, gunga och spela bollspel.

Till mellanmål på eftermiddagarna serveras smörgåsar med mjölk eller yoghurt med müsli och frukt. Vi försöker handla nyckelmärkt, kravmärkt och ekologisk mat till mellanmålet och undviker att servera söta saker.

Vad gör vi mer?
Vi har också en så kallad utflyktsdag under en stor del av året. Vi vistas i skogsområden och parker. Barn lär sig hur man ska bete sig i naturen och att älska allt som finns i den. Under vintern tar vi varje tillfälle till att åka skidor och pulka.